درباره ساخت ساز ولایت غزنی

ساخت وبلاگ

امکانات وب

دلم تنـــگ است در این دنیا چرایش را نمیدانم من این شعر غم افراز را شبی صد بار میخوانم چه میخواهم ازاین دنیا ازید دنیا افســـــــــونگر قســــــــم به پاکی اشکانت جوابم را نمیدانم گر محبت ثمرش سوختن وساخـــتن است یا به دنبـــــــال محبت سرخود باختن است من به میـــــــدان رفاقت گذرم از سرخویش تابدانی که این حاصل دوست داشتن است
هرچند انتقادات زیاد بخاطر عدم آمادگی های کافی برای معرفی غزنی به عنوان مرکز ثقافت اسلامی موجود اند، اما وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می گوید که تمامی پروژه های ساختمانی این ولایت تا سال 2013 تکمیل می شود.

غلام نبی فراهی معین این وزارت به روز پنجشنبه در حاشیه سیمینار علمی که بخاطر اهمیت شهر غزنی در کابل برگزار شده بود، گفت که 90 درصد کار بازسازی پروژه ها در این ولایت به پایهء اکمال رسیده است.

آقای فراهی در ادامه گفت:
« مطابق به خواست و انتظار که ما داریم کار مشکل است که همه کار های همزمان پیش برود، اما اگر خواست خدا باشد تا افتتاح مراسم رسمی که در اکتوبر 2013 صورت خواهد گرفت، به یاری خداوند تمام پروژه های که روی دست گرفته شده بود، آن پروژه ها در همه بخش ها عملی خواهد شد. یعنی کار تمامی پروژه های ما 90 درصد پیش رفته است. »

این سیمینار علمی از سوی بنیاد فرهنگی غلام جیلانی جلالی برای یک روز برگزار شده بود. اشتراک کنندگان این سیمنیار قطعنامه پنج مادهء را به نشر رساندند و در آن یک سلسله پیشنهادات به حکومت افغانستان مطرح کرده اند.

در این قطعنامه از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواسته شده تا تمام آثار نوشته شده در خصوص غزنی را جمع آوری و بچاپ برساند.

و همچنان در این قطعنامه از یونسکو خواسته شده است تا تمام آثار فرهنگی دزدی شده غزنی را دریافت و دوباره آن را به این ولایت انتقال بدهند.

در عین حال اشتراک کنندگان این سیمینار در مورد اهمیت غزنی از لحاظ فرهنگی بحث کردند و مقالات را در مورد غزنی به خوانش گرفتند.

این سیمینار در حالی راه اندازی شد، که قرار است در اکتوبر 2013 شهر غزنی از سوی یونسکو به عنوان مرکز ثقافت اسلامی اعلام شود.

علی احمد جلالی وزیر اسبق وزارت امور داخله و یکی از شخصیت های فرهنگی که در این سیمینار صحبت می کرد در مورد اهمیت این ولایت چنین گفت:

« در آسمان این خطه تاریخی بسیار ستاره های فرهنگی درخشیده اند. نظام فرهنگی و اجتماعی دوره غزنویان نمایانگر نظام غنی شده ثقافت بود. این شعرا و دانشمندان که در غزنی جمع شده بودند، آثار ایشان در قوت ادب زبان رول یی بسا مهمی را ایفا کرده است. »

ولایت غزنی در سال 2007 میلادی از سوی یونسکو به عنوان مرکز ثقافت اسلامی برگزیده شد. و انتظار می رود که در سال 2013 رسماً این ولایت به این نام مسمی گردد.

از آن زمان تا حال 5 سال سپری شده اما مردم ولایت غزنی و آگاهان امور فرهنگی می گویند، که در این ولایت آنچنان که توقع می رفت، کار بازسازی صورت نه گرفته است.

به گفته آنان نبود محل مناسب برای برگزاری محفل رسمی مرکز ثقافت اسلامی و مشکلات امنیتی از موارد اند که ممکن این ولایت را برای اکتوبر 2013 آماده نسازد.
غلام حسین شهزاده (غزنوی)...
ما را در سایت غلام حسین شهزاده (غزنوی) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : غلام حسین (شهزاده ) ghulamhossin بازدید : 285 تاريخ : شنبه 12 اسفند 1391 ساعت: 23:15